Alternativne metode

 refleksna-masaza-stopal

Refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal je metoda naravnega zdravljenja, s katero se aktivirajo zdravilne moči telesa. Poslužujemo se je kot preventivne ali kot kurativne metode zdravljenja.
Stopala imajo najnatančnejše in najobčutljivejše cone v primerjavi z ostalimi deli telesa. Pri refleksni masaži refleksoterapevt s pritiskanjem na refleksne cone stopala klienta zazna boleče točke. To so točke, ki predstavljajo energetsko blokado. Boleče so zato, ker so se na mestih blokad napravili kristalčki, polni toksinov. Z refleksno masažo teh točk pa refleksoterapevt pomaga, da se telo klienta očisti strupov ter sproži čiščenje energetskih blokad, s tem pa klientu omogoči hitrejše zdravljenje.

Z refleksno masažo stopal refleksoterapevt:

  1. Aktivira vse organske sisteme in sproži, da se naše telo očisti toksinov. Toksini se izločijo skozi urin, pot in blato. S tem se odstranijo energetske blokade in organi so spet povezani v celoto, polno življenjske energije.
  2. Povzroči, da se čustveno očistimo. Refleksna masaža stopal sprošča energetske blokade, ki so posledica neizraženih, potlačenih čustev, misli in idej.
  3. Odpira energetske poti na stopalu. Človek se napolni z energijo, ki aktivira njegove najboljše lastnosti – odlično počutje, boljša zbranost, ustvarjalnost, pogum, …
  4. Globoko sprosti naš organizem. Z refleksno masažo stopal povzročimo izločanje kemičnih substanc, posledica tega pa je naša globoka sprostitev, ki organizmu pomaga k naravnemu ravnovesju in čustveni uglašenosti.