Alternativne metode

 refleksna-masaza-stopal

Refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal je metoda naravnega zdravljenja, s katero se aktivirajo zdravilne moči telesa. Poslužujemo se je kot preventivne ali kot kurativne metode zdravljenja.
Stopala imajo najnatančnejše in najobčutljivejše cone v primerjavi z ostalimi deli telesa. Pri refleksni masaži refleksoterapevt s pritiskanjem na refleksne cone stopala klienta zazna boleče točke. To so točke, ki predstavljajo energetsko blokado. Boleče so zato, ker so se na mestih blokad napravili kristalčki, polni toksinov. Z refleksno masažo teh točk pa refleksoterapevt pomaga, da se telo klienta očisti strupov ter sproži čiščenje energetskih blokad, s tem pa klientu omogoči hitrejše zdravljenje.

Z refleksno masažo stopal refleksoterapevt:

  1. Aktivira vse organske sisteme in sproži, da se naše telo očisti toksinov. Toksini se izločijo skozi urin, pot in blato. S tem se odstranijo energetske blokade in organi so spet povezani v celoto, polno življenjske energije.
  2. Povzroči, da se čustveno očistimo. Refleksna masaža stopal sprošča energetske blokade, ki so posledica neizraženih, potlačenih čustev, misli in idej.
  3. Odpira energetske poti na stopalu. Človek se napolni z energijo, ki aktivira njegove najboljše lastnosti – odlično počutje, boljša zbranost, ustvarjalnost, pogum, …
  4. Globoko sprosti naš organizem. Z refleksno masažo stopal povzročimo izločanje kemičnih substanc, posledica tega pa je naša globoka sprostitev, ki organizmu pomaga k naravnemu ravnovesju in čustveni uglašenosti.
 reiki Reiki

Reiki je sistem naravnega zdravljenja oz. pot do učinkovite uporabe univerzalne energije. Ima zdravilne učinke na telo in duha. Za razliko od mnogih drugih metod uporabe energije, je v Reiki potrebno biti iniciran (uveden). In s pomočjo reiki terapevta do univerzalne energije lahko pride vsak. Celotno vesolje je napolnjeno z njo in ne moremo je izčrpati. Ta energija teče skozi kronsko čakro do srčne čakre terapevta in skozi njegove roke in dlani v telo osebe, ki se zdravi. Terapevta pravilno izvajanje Reikija nikoli ne izčrpa. Reiki prinaša ravnovesje in deluje na naše fizično, mentalno in intuitivno telo. Reiki povzroča zviševanje frekvence nihanja v vseh delih telesa, to pa lahko občutimo kot toploto, hlad, mravljince, … Vsak del telesa, ki je bolan, ima bistveno nižje vibracije od dotekajočega se Reikija. Ustvarja se napetost in vrši se pritisk na te nizke energije, ki se začno razkrajati oz. sproščati iz našega telesa.
Delovanje Reikija je vedno samo pozitivno ter nikoli nikomur in ničemur ne škoduje.
Reiki odpravlja vzroke in posledice, razstruplja telo, sprošča in umirja, ruši blokade, povečuje učinek zdravil, odpravlja zasvojenosti, razvija samozavest, pospešuje osebno in duhovno rast, krepi vero vase in izboljšuje medčloveške odnose. Povedano enostavno – Reiki prinaša vsesplošno ravnovesje.

access bars

Access Bars

Access Bars je novejša tehnika, s pomočjo katere uspešno pospešujemo spremembe v našem življenju. Gre za tehniko polaganja rok na 32 energetskih točk (barsov) na naši glavi. Vsaka točka predstavlja en aspekt – področje našega življenja. V teh točkah so shranjene vse naše omejitve, stališča, prepričanja, razmišljanja, misli in čustva, ki so se nabrale tekom življenja in ki nam preprečujejo, da bi živeli polno in lahkotno, predvsem pa v življenju videli več možnosti. Več si preberite TUKAJ.