Masaže in nega telesa

Masaža je naravna metoda vzdrževanja zdravja in telesne lepote. Masaža ugodno vpliva na kožo, mišice, prekrvavitev in presnovo. Poveča regeneracijo kože, izboljša tonus, elastičnost in vitalnost kože. Vpliva tudi na maščobno tkivo, na način, da pospeši odvajanje odpadnih snovi iz telesa. Poleg mehanskega in fiziološkega učinka ima tudi psihološki učinek, saj deluje na dobro počutje.

Masaža odpravlja stres, napetost in nespečnost, odpravlja in lajša bolečine v mišicah, sklepih in vezeh, vpliva na boljše psihično počutje, izboljša krvni pretok, pospeši regeneracijo telesa, pomaga pri hujšanju in odpravljanju celulita.

V kozmetičnem salonu Diva vam nudimo naslednje vrste masaž:

masaže in nega telesa

Klasična (švedska) masaža

Je sproščujoča masaža, kjer masiramo celo telo. Ugodno vpliva na zdravje ter sprosti celo telo. Pri masaži uporabljamo različne tehnike, kot so gladenje, gnetenje, vtiranje, udarjanje in tresenje. Pozitivni učinki, ki jih občutite po masaži, so dobro počutje, lepša koža, boljša prekrvavitev, boljši pretok limfe, okrepljen živčni sistem ter boljše psihofizično počutje.

protibolečinska masaža hrbta

Protibolečinska masaža hrbta

Je močna masaža, pri kateri sprostimo in povečamo prekrvavitev mišic. Z močnimi pritiski sprostimo in odpravljamo »vozle«, ki so posledica dolgotrajnih mišičnih naporov ter slabe presnove. Z masažo povečamo prekrvavljenost ter s tem pospešimo odvajanje strupov iz telesa, ogrejemo celo hrbtenico, jo raztegnemo ter povečamo gibljivost ramenskega obroča.

Protibolečinska masaža hrbta se lahko izvaja pri vseh problemih in poškodbah. Odsvetuje se le v primeru močne osteoporoze ter sveže nastalih poškodb.

berberska masaža

Berberska masaža

Berberska masaža je antistresna masaža, ki sprošča mišično napetost, razstruplja telo in odvaja negativno energijo. Pri  masaži uporabljamo naravno hladno stiskano arganovo olje, ki je bogat vir vitamina E. Ta naravni antioksidant vzdržuje funkcije mišic in živcev ter poskrbi za glajenje gubic. Arganovo olje se priporoča predvsem tistim, ki imajo problematično, aknasto, srbečo in kuperozno kožo, luskavico in razne alergije.

hot stone masaža

Hot stone masaža (masaža z vročimi kamni)

Hot stone masaža je sproščujoča masaža, pri kateri telo masiramo s toplimi kamni. Vroči kamni vulkanskega izvora se kot pripomoček za masažo uporabljajo že tisoč let. Ti dajo zelo prijeten občutek in pospešijo pretok energije. Toplota kamnov pripomore k občutku globoke sprostitve, s tem izboljša razpoloženje, pospešuje cirkulacijo ter sprošča utrujene mišice. Hot stone masaža dobro vpliva zoper stres in izboljša splošno počutje. Z njo boste odmislili realnost in si privoščili trenutke popolnega užitka.

 aromaterapija

Aromaterapija

Aromaterapija je oblika klasične masaže oz. terapije, pri kateri poleg masažnih olj uporabljamo tudi eterična olja. Blago dišeča eterična olja imajo zdravilne lastnosti in ugodno vplivajo na naše zdravje in splošno počutje. Njihova moč je v tem, da preko celotnega limfnega sistema očistijo naše telo fizičnih in psihičnih napetosti ter uravnotežijo misli, oz. ponovno vzpostavijo porušeno ravnovesje v organizmu.

Po masaži z eteričnimi olji bo vaše telo sproščeno, duša pa pomirjena.

piling telesa

Naravni solni piling

Piling kožo očisti, koža postane mehka in sijoča ter omogoča boljšo preskrbo celic s kisikom.

 refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal

Stopala imajo najnatančnejše in najobčutljivejše cone v primerjavi z ostalimi deli telesa. Stopala kažejo oz. nam sporočajo, kakšni so pravzaprav naši temelji. S stopali se dotikamo zemlje in s tem nam je omogočeno, da si z njo izmenjujemo energijo. Bolj trdno stojimo, večja in boljša je energija, ki so srkamo iz zemlje. Če smo zdravi, pomeni, da je pretok energije neoviran, v kolikor pa nastane zastoj, običajno zbolimo. Z refleksno masažo stopal oz. masažo refleksnih točk na stopalu pa zopet uravnotežimo energijski pretok. Preberite več tukaj.