IPL + RF

odstranjevanje dlak

Trajno odstranjevanje dlak

Epilacija ali trajna odstranitev dlak je poseg, ki ne boli. Je zelo učinkovit in je varen. Pri IPL+RF laserju svetlobni žarki in energija teh žarkov v celoti uničijo strukturo posamične dlake. Najbolj pomembno pri tem je, da laser v celoti uniči prav tiste celice, iz katerih rastejo dlake.

Radiofrekvenca je dodaten vir energije, zaradi katere je rezultat še boljši oz. učinkovitejši.

Z IPL+RF laserjem odstranimo tudi sive, rdeče in svetle dlačice, ki se največkrat pojavljajo na bradi in brčicah.

Največja prednost IPL laserja z radiofrekvenco je, da ne poškoduje zgornje plasti kože.  Tkiva ostanejo nepoškodovana,  koža po tretmaju pa je bolj gladka in mehka ter ima sijoč ten.

 zdravljenje aken

Zdravljenje aken

Svetlobni spekter uničuje bakterije, ki povzročajo nastanek aken. Pospeši celični metabolizem in vpliva na nastanek kisika v celični presnovi, kar uniči bakterije, ki so anaerobne. Fototermični učinek pomirjevalno vpliva na rdečico, ki je spremljevalec vnetnega procesa. Svetlobni žarki delujejo tudi na fibroblaste, kar občutno zmanjša ali celo odpravi brazgotine, saj vpliva na prestrukturiranje vlaken kolagena in elastina. Tretiramo lahko vse stopnje aken – vulgarne, cistične, papulopustulozne. Odvisno od stopnje aknavosti je potrebnih od  6 do 12 tretmajev.

pomlajevanje kože

Pomlajevanje kože

Z leti se procesi v našem telesu upočasnijo in posledica je tudi staranje kože. Kolagen se počasneje obnavlja, koža je manj prožna in elastična, pojavijo se gube. Pomlajevanje kože je odlična rešitev proti znakom staranja. Svetloba določene dolžine se absorbira v vezivno tkivno, kar povzroči hitrejšo rast kolagena. Vemo pa, da je kolagen glavno vezivno tkivo v koži. Posledica pomlajevanja z laserjem je lepši, bolj enakomeren ten kože, napetost in elastičnost kože se izboljšata, odpravijo se drobne gubice, smejalne gubice se malo zmanjšajo.

Tako ste že po eni sami terapiji videti bolj sveže, pomlajene. Po več terapijah se zgladijo tudi gube na obrazu, starostne pege postanejo svetlejše in s tem manj vidne.

IPL pigmentni madeži

Odstranjevanje pigmentnih in žilnih nepravilnosti

Solarne pigmentacije odstranjujemo posamezno, tako da predel obsevamo s svetlobnim pulzom, ki razbije temen pigment (madež) v manjše molekule, ki jih tkivo postopoma izrine.

Odstranjujemo lahko drobne razširjene žilice na obrazu, ki jim vidimo. Fototermična reakcija pri obsevanju v krvi sproži koagulacijo, ki povzroči, da žilica ‘odmre’. Potrebno je ponavljanje tretmajev, odvisno od izbrane tehnike.