Kavitacija

Kavitacija ali nekirurška liposukcija je učinkovita metoda preoblikovanja telesa. Zaradi izjemnih rezultatov, ki jih z njo lahko dosežemo, postaja vedno bolj priljubljen način odstranjevanja trdovratnih maščob in celulita, hkrati pa z njo lahko dosežemo, da ohlapna in povešena koža ponovno postane čvrsta.

Postopek kavitacije temelji na nizkofrekvenčnem ultrazvoku in je popolnoma neboleč. Naše telo napolni z razpuščeno maščobo, ki jo moramo, da se ne naloži nazaj, porabiti z intenzivno telesno vadbo.  Priporoča se tudi pitje večje količine vode, vsaj dva do tri litre na dan.

Rezultati kavitacije so vidni že po prvem tretmaju, vendar lahko nihajo od pacienta do pacienta.   Odvisni so od več dejavnikov – starosti, zgradbe tkiva, presnove, prehrane, zastaranosti maščobnih oblog, fizične aktivnosti pacienta.

Kavitacija je primerna tako za ženske kot za moške. Velikokrat se je poslužujejo mamice po porodu, saj poleg odvečnih kilogramov lahko zginejo tudi strije, ki jih pusti nosečnost.

Kavitacije ne priporočamo osebam, ki so mlajše od 15 let; sladkornim bolnikom; tistim, ki imajo težave z ledvicami, jetri in akutnimi boleznimi; osebam s srčnim spodbujevalnikom; žilnimi boleznimi; rakavim bolnikom ter doječim mamicam.